Recente Transacties

Allganized tekent huurovereenkomst voor de Hoogstraat 31-33

Small_img_7412

Allganized B.V. heeft per 1 februari een huurovereenkomst getekend voor de huur van totaal 564 m² commerciële- / trainings- en opslagruimte gelegen aan de Hoogstraat 31-33 te Rotterdam.

Allganized is een gerenommeerd Rotterdams evenementen-, promotie en hospitality bureau met landelijke dekking. Allganized, voorheen gevestigd aan de Goudsesingel heeft ervoor gekozen in het centrum van Rotterdam te blijven voor de dynamiek en bereikbaarheid zowel met de auto als ook met het openbaar vervoer.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.  adviseerde bij deze transactie de verhuurder.

Calandstraat 23 in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam

Small_img_5705

Onlangs is verkocht de unieke klassieke kantoorvilla van circa 613 m² gelegen aan de Calandstraat 23 / Hoek Parkstraat in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam. Het bijzondere object uit 1912 is oorspronkelijk gebouwd als klooster. 

Na de oorlog heeft het de functie van kantoorvilla gekregen. Het fraaie pand met originele details, veel lichtinval, een onder architectuur aangelegde voortuin annex parkeerterrein bestaat uit een kelder op stahoogte en 4 bouwlagen van ieder circa 150 m².

De verkoper werd bij deze verkoop begeleid door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

 

Nieuwe makelaar bij De Mik bedrijfshuisvesting

Small_joost

Het commerciële team van de Mik bedrijfshuisvesting is per 1 januari 2017 versterkt met Joost Rusman. Na ruim zeven jaar in het property management werkzaam te zijn geweest, maakt hij nu de overstap naar de makelaardij.

Afgelopen drie jaar was Joost in dienst van JLL en werkte in opdracht van diverse institutionele beleggers. Hij gaat zich als makelaar voornamelijk richten op verhuur en verkoop van commercieel vastgoed.

Stichting Yulius verkoopt woongebouw aan een particuliere ontwikkelaar.

Small_kareldestoute_straat

Een particuliere ontwikkelaar heeft het woongebouw aan de Karel de Stoutestraat 11-13-15 hoek Wolphaertstraat 90 in de wijk Oud-Charlois in Rotterdam gekocht van Stichting Yulius.

Dit woongebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van bijna 1.000 m² en was tot voor kort in gebruik ten behoeve van een beschermende woonvorm.

Koper is voornemens het woongebouw na een ingrijpende renovatie en herindeling te splitsen in twee grondgebonden woningen en meerdere woonappartementen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht de transactie namens Stichting Yulius tot stand. 

Alphatron Medical Group koopt bedrijfspand op het Airport Bedrijvenpark.

Small_fairoaksbaan

Alphatron Medical heeft voor eigen gebruik het uit 2013 daterende bedrijfspand aan de Fairoaksbaan 192 op het Airport Bedrijvenpark in Rotterdam gekocht. Het bedrijfspand bestaat uit 1.755 m² hoogwaardige bedrijfsruimte met 1.115 m² kantoorruimte over 3 lagen.

Koper is onderdeel van de Alphatron Group, een oer-Rotterdamse multinational met circa 300 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 25 vestigingen over de wereld. Verkoper is Global Marine Industrial Services (voorheen Hyundai Engine Europe Service Center).

De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van verkoper.