Recente Transacties

Laan van Europa 450 te Dordrecht

Small_img_6529

Cegelec B.V. heeft onlangs haar huurovereenkomst aan de Laan van Europa 450 te Dordrecht verlengd.

Cegelec huurt circa 1.754 m² v.v.o. kantoorruimte, circa 446 m² v.v.o. bedrijfsruimte alsmede
circa 332 m² v.v.o. archiefruimte gelegen in het bedrijfsgebouw aan de Laan van Europa 450 te Dordrecht in combinatie met 76 parkeerplaatsen.

Door de kleine inkrimping van Cegelec zal er per 1 juli 2019 circa 500 m² bedrijfsruimte op de begane grond en circa 870 m² kantoorruimte op de 4e verdieping met totaal 34 parkeerplaatsen beschikbaar komen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad bij deze verlenging op namens verhuurder.  

 

Deka koopt ook AMS Cargo Center II van Built to Build en Proptimize

Small_press_release

Na een succesvolle overdracht van AMS Cargo Center in augustus heeft Deka Immobilien met Built to Build en Proptimize ook een koopovereenkomst gesloten voor de verwerving van de tweede fase “AMS Cargo Center II” op Schiphol. Het gebouw wordt toegevoegd aan de portfolio van het WestInvest TargetSelect Logistics fonds. De partijen kwamen overeen de verkoopprijs niet bekend te maken.

AMS Cargo Center II wordt gerealiseerd op een kavel van 63.000 m2 gelegen aan de Changiweg op Schiphol Logistics Park, direct aan de overzijde van AMS Cargo Center. De ontwikkeling bestaat na oplevering uit een Breeam ‘Very Good’ logistiek gebouw van in totaal ca. 32.000 m2, onderverdeeld in zeven aaneengesloten warehouses, inclusief 196 parkeerplaatsen en 117 parkeerplaatsen voor trucks.

De eerste huurder van AMS Cargo Center II is Rutges Cargo Europe en haar dochteronderneming J. Middelkoop Logistics die voor de lange termijn een huurovereenkomst heeft gesloten, voor in totaal ca. 6.000 m². De overige units - van ca. 26.000 m² in totaal - zijn beschikbaar voor verhuur. De oplevering van het gebouw zal in december 2019 plaatsvinden.

AMS Cargo Center II is een project (joint venture) van Built to Build en Proptimize. DENC Architecten heeft het gebouw ontworpen en Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling is de aannemer. De Mik Bedrijfshuisvesting (commercieel), LXA (juridisch) adviseerden de joint venture. Baker & McKenzie (juridisch) en Cushman & Wakefield (technisch) traden op namens Deka. De verkoper van de grond is Schiphol Area Development Company (SADC).

www.amscargocenter.nl

Institutionele belegger koopt langjarig verhuurd industrieel complex van ca. 16.500 m² in Rotterdam.

Small_p1030916

JPG Groeneweg uit Zwijndrecht heeft onlangs het industriële complex gelegen aan de Waalhaven Oostzijde te Rotterdam Waalhaven verkocht aan een institutionele belegger. Het moderne complex is langjarig verhuurd aan Kalmar Netherlands B.V. en is deels onderverhuurd aan Bilfinger Industrial Services.

JPG Groeneweg heeft het complex in 2013 ontwikkeld en gebouwd voor Kalmar Netherlands B.V.
Het totale complex omvat ca. 16.500 m² en is verdeeld in ca.  5.800 m² bedrijfsruimte, 3.500 m² kantoorruimte en 7.200 m² buitenterrein. Tevens beschikt het complex over 156 parkeerplaatsen, deels gesitueerd op het dak van de bedrijfsruimte. Het complex is Breeam Very Good gecertificeerd.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam (commercieel) & Ten Holter/Noordam advocaten (juridisch) adviseerde de verkoper JPG Groeneweg uit Zwijndrecht bij deze transactie. M2 Real Estate trad op namens de koper.

Nieuwe huurovereenkomst en verkoop van Jumbo supermarkt

Small_knipsel1

Jumbo Supermarkten heeft recentelijk een nieuwe huurovereenkomst voor lange duur gesloten met Tres Invest in Winkelcentrum Walburg te Zwijndrecht. Tres Invest heeft de verhuurde supermarktruimte vervolgens verkocht aan Stichting Supermarktfonds.

Jumbo was al gevestigd in dit overdekte winkelcentrum, dat een grondige renovatie ondergaat. Naast verschillende inpandige aanpassingen zullen de gevels en de publieksentrees worden aangepakt. De gemeente Zwijndrecht zal naar verwachting in 2019 starten met de herinrichting van de buitenruimte in de directe omgeving van dit druk bezochte winkelcentrum, wat de uitstraling van Walburg verder zal versterken.

Jumbo huurt in de nieuwe situatie 3.265 m² en zal de supermarkt in het eerste kwartaal van 2019 compleet gaan vernieuwen. Tijdens de verbouwing gaat de winkel enkele dagen dicht.

Tres Invest werd bij de verhuur en verkoop geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en  VAD Notarissen.

Koper, Stichting Supermaktfonds.nl, werd commercieel geadviseerd door Syntesa Vastgoedprojecten en juridisch bijgestaan door Lexcence Advocaten en Notarissen.

Picnic tekent huurovereenkomst in Rotterdam voor 16.000 vierkante meter

Small_picnic

Eemhaven DC4 volledig verhuurd aan snelgroeiende e-tailer.

Prologis, Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed kondigt vandaag aan dat het een huurovereenkomst heeft gesloten met Picnic, een snel groeiende online supermarkt met activiteiten in Nederland en Duitsland, voor een distributiecentrum in Rotterdam met een vloeroppervlak van circa 16.000 vierkante meter.

Picnic gaat het modern opgezette Prologis Eemhaven DC4 gebruiken voor landelijke distributie van zijn artikelen. Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic, licht toe: “We hebben voor Nederland sterke groeiambities; om die te ondersteunen moeten we ons distributienetwerk sneller opschalen dan verwacht. Prologis is een deskundige partij die in staat bleek de hoogwaardige faciliteiten te leveren die wij nodig hebben.”

“De vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed blijft sterk in de Benelux, en snel groeiende e-commerce-klanten als Picnic rekenen op ons om die groei flexibel te faciliteren, ”zegt Marijn van den Heuvel, Director Leasing Officer Prologis Benelux. “We zijn trots op de nieuwe overeenkomst met Picnic, dat voor ons een nieuwe klant is. De overeenkomst onderstreept onze sterke positie als specialist in e-commerce-gerelateerde distributieruimte.”

Prologis Park Eemhaven is een multimodale locatie in de haven van Rotterdam, gelegen aan de A15 en A4, en naast de containerterminals van ECT en Uniport. Het park ligt ook in de nabijheid van Rail Service Center Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport. Alle klanten van Prologis Park Eemhaven profiteren van een directe verbinding met Rotterdam, de grootste logistieke en industriële hotspot van Europa. Prologis bezit momenteel tien logistieke bedrijfsgebouwen op Prologis Eemhaven Park.

De Mik Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam adviseerde Picnic bij de aanhuur van het nieuwe Fulfillment center, Cushman & Wakefield bemiddelde namens Prologis.

De Mik Bedrijfshuisvesting is de vaste adviseur van Picnic voor de uitbreiding van de Fulfillment-centra in Nederland.