Recente Transacties

Allianz betrekt nieuw kantoor van 19.000 m² in Rotterdam

Small_foto_coolsingel_120

Zakelijk verzekeraar Allianz in Nederland gaat verhuizen naar een nieuw kantoor in Rotterdam. Er wordt intrek genomen in het kantoor aan de Coolsingel 120, dat de naam Allianz Tower zal krijgen.

In de keuze voor Coolsingel 120 was het kunnen bieden van een moderne en inspirerende omgeving voor de ruim 1.000 medewerkers van doorslaggevende betekenis, schrijft Allianz op haar website.

Klaar voor de toekomst
Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Nederland: “De verhuizing symboliseert de transformatie die wij als organisatie zijn gestart. Allianz staat er goed voor, maar de wereld om ons heen en de wensen van onze klanten veranderen in een steeds sneller tempo. Willen wij een succesvolle speler blijven, dan moeten wij ons blijven aanpassen aan al deze veranderingen. Daarbij staat de samenwerking met onze business partners voorop. De Allianz Tower wordt helemaal aangepast aan onze wensen en biedt daar een uitstekende basis voor. Het wordt een future-proof werkomgeving vanwaar wij onze positie in de lokale markt nog verder kunnen gaan uitbouwen.”

Verhuizing
De verhuizing naar de Allianz Tower op de Coolsingel 120 staat gepland voor medio 2020. Allianz laat een soortgelijk metrage achter in de Coolse Poort, een kantoorgebouw aan de overkant van de Coolsingel.

De verhuurder werd bij deze transactie geadviseerd De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

SEW-EURODRIVE B.V. koopt voormalig stofzuiger fabriek van ca. 11.000 m² in Rotterdam

Small_aanzichyt

SEW-EURODRIVE B.V. heeft recent het bedrijfscomplex gelegen aan de Schuttevaerweg 150 te Rotterdam aangekocht voor eigen gebruik van Waterford Investments.

Het aangekochte bedrijfscomplex bevindt zich direct naast de bestaande gebouwen van SEW Eurodrive in de Spaanse Polder en beslaat in totaal een oppervlakte van circa 11.000 m². SEW Eurodrive heeft opdracht gegevens aan NEW Horzion voor de sloop van het complex.  New Horizion zal deze opdracht  uitvoeren waarbij de vrijgekomen materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt.  Op korte termijn wordt gestart  met de eerste werkzaamheden. SEW Eurodrive zal het terrein in eerste instantie gebruiken als parkeerterrein waarna het  op termijn voor de eigen uitbreiding zal worden ingezet.  

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam trad in deze transactie op namens koper.

Hoogeveenenweg 210 te Nieuwerk aan den IJssel

Small_img_9367

Weber Benelux B.V. heeft het representatieve en luxe afgewerkte bedrijfsobject, bestaande uit circa 665 m² bedrijfsruimte, circa 410 m² kantoorruimte verdeeld over twee lagen, circa 150 m² opslagruimte op de entresolvloer en 16 parkeerplaatsen, gelegen op eigen grond aan de Hoogeveenenweg 210 te Nieuwerkerk a/d IJssel gekocht.

Weber Benelux B.V. is fabrikant van professionele snij- en verpakkingsmachines voor de levensmiddelenindustrie.

Verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. 

Fascinatio Boulevard 1242

Small_capelle_ad_ijssel_fascinatio_boulevard_1242_-003

Cornus Vastgoed verhuurt per 1 december 2018 het modern ingerichte, representatieve kantoorgebouw aan de Fascinatio Boulevard 1242 te Capelle a/d IJssel aan Roll Group. Het gebouw beslaat circa 1.976 m² kantoorruimte en beschikt over 42 parkeerplaatsen.

Onder de naam Roll Group opereren de bedrijven RollDock en Roll-Lift. RollDock verzorgt het transport van zware lading over zee met een vloot van acht innovatieve schepen. Roll-Lift opereert aan de landzijde en beschikt over een groot aantal kranen, trailers en ander materieel. De afgelopen jaren heeft Roll Group een aantal prestigieuze projecten uitgevoerd over de hele wereld.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens de verhuurder.

 

MEAG verkoopt kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel

Small_persbericht

MEAG heeft het kantoorgebouw gelegen aan de Barbizonlaan 1 in Capelle aan den IJssel verkocht. De koper is Staete Invest B.V. Het vijf verdiepingen tellende kantoorgebouw is gebouwd in 1991 en omvat in totaal circa 3.641 m2 kantoorruimte. MEAG is bij deze transactie commercieel geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting. Lexence N.V. heeft MEAG juridisch geadviseerd. 

MEAG managed de assets van Munich Re en Ergo. MEAG is vertegenwoordigd in Europe, Azië en Noord Amerika en biedt zijn uitgebreide know-how aan institutionele beleggers alsmede private cliënten buiten de groep. MEAG heeft momenteel € 251 miljard aan assets onder management, waarvan circa € 11 miljard in vastgoed.