Recente Transacties

Jan van Galenstraat 14 Schiedam

Small_img_8578

M&R Accountants huurt per 1 mei 2018 het kantoorgebouw gelegen aan de Jan van Galenstraat 14 te Schiedam. Het kantoorgebouw van circa 693 m2 is verdeeld over 4 lagen en beschikt over 12 parkeerplaatsen welke zijn gelegen op het eigen afgesloten buitenterrein. 

M&R Accountants is een moderne en allround accountant welke alle zaken verzorgen op financieel- en fiscaal advies, belastingaangifte, het controleren van boekhouding, financiële planning en fiscaal en financieel beheer. 

Namens verhuurder Kalfsbeek Vastgoed B.V. bracht De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. de transactie tot stand.

Kantoorgebouw van 10.000 m² wordt getransformeerd tot hotel

Small_knipsel

Hotel Rotterdam Alexander B.V. heeft onlangs het kantoorgebouw aan de Marten Meesweg 51 te Rotterdam gekocht. Het in 1981 gebouwde kantoor is ontworpen door Jan Hoogstad en was voorheen in gebruik bij EY.

Het kantoorgebouw aan de Marten Meesweg 51, ter grootte van circa 10.162 m2 bruto vloeroppervlak heeft tevens een eigen parkeerterrein met 165 parkeerplaatsen. Het gebouw is gelegen in Rotterdam Alexander, direct zichtbaar vanaf de rijksweg A20 en naast een NS Intercity station en metrohalte. Het gebied kenmerkt zich door de mix van kantoren, wonen, een winkelcentrum, Woonmall Alexandrium en de megastores. Het nieuw te realiseren hotel heeft circa 200 kamers en is voorzien van verschillende conferentiezalen, een welness met zwembad en restaurant.

Een koopsom werd niet bekend gemaakt.

Koper werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

 

PICNIC huurt fulfillment Center in Eindhoven

Small_img_0010_bewerkt

GARBE Industrial heeft een deel van een distributiecentrum aan de Achtseweg Noord 30-36 in Eindhoven verhuurd aan online supermarkt Picnic. Het distributiecentrum omvat in totaal circa 67.000 m² waarvan Picnic een oppervlakte van circa 18.278 m2 heeft gehuurd. Het distributiecentrum ligt op het hoogwaardige Goederen Distributiecentrum Acht in Eindhoven met directe toegang tot de belangrijke snelwegen in de regio. De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde Picnic bij deze transactie.

Voor Picnic, die al distributiecentra heeft in Diemen, Utrecht en Nijkerk, is dit het vierde en grootste distributiecentrum in Nederland dat werkgelegenheid zal bieden aan drie- tot vijfhonderd mensen. Het is voor de online supermarktketen de centrale ´hub´ voor verzending naar lokale distributiepunten in het zuiden van Nederland. De nieuwe locatie wordt momenteel verbouwd en zal naar verwachting in mei 2018 volledig operationeel zijn.

Michiel Muller, medeoprichter van Picnic: “Vanuit dit nieuwe fulfilment center kunnen we nu ook in Brabant onze boodschappen gratis aan huis gaan bezorgen. Vanuit Eindhoven beginnen we hiermee in de steden Breda en Tilburg waarvoor zich nu al meer dan 8.000 consumenten hebben aangemeld. Wij zijn voor de huur van dit distributiecentrum begeleid door De Mik Bedrijfshuisvesting die dit op een zeer ondernemende manier voor ons heeft gedaan.”

De uitbreiding in Brabant is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. De Mik Bedrijfshuisvesting is namens Picnic verantwoordelijk voor de verdere uitbereiding van tijdelijke distributiecentra in Nederland. 

Westersingel 42 te Rotterdam

Small_img_2273

Integration Partners B.V. heeft onlangs een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 175 m² kantoorruimte gelegen op de 1e verdieping van de Westersingel 42 te Rotterdam.

Voor de verhuur is momenteel nog de 2e verdieping ter grootte van 164 m² kantoorruimte beschikbaar.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad in deze transactie op namens verhuurder.

 

PLAN@OFFICE koopt kantoorvilla in Dordrecht voor een nieuw inspiratiecentrum.

Small_amstelwijckweg

PLAN@OFFICE heeft aan de Amstelwijckweg op landgoed Klein Amstelwijck een kantoorvilla gekocht voor eigen gebruik. PLAN@OFFICE zal het gebouw op duurzame wijze compleet renoveren en een passende nieuwe look and feel geven en binnen enkele maanden het pand betrekken.

Het kantoorgebouw van circa 856 m2 is verdeeld over 3 lagen en heeft ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

Koper houdt zich bezig met het inrichten van kantoren, scholen, theaters, hotels, restaurants, zorginstellingen en stadions. Kortom: alle mogelijke inrichtingsprojecten. PLAN@OFFICE creëert werkomgevingen die zich moeiteloos laten aanpassen aan de veranderende maatschappij en biedt passende oplossingen voor ieder inrichtingsvraagstuk. Daarnaast is PLAN@OFFICE gespecialiseerd in turn-key projecten, aanbestedingen en PPS-projecten.

Op landgoed ‘Klein Amstelwijck‘, temidden van eeuwenoude bomen, is dit voormalige kloostercomplex gelegen op een centrale locatie langs de rijksweg A16 (Rotterdam-Breda-Antwerpen). Het oorspronkelijke landgoed dateert uit de zeventiende  eeuw en is vermoedelijk gesticht door de Amsterdamse wapenfabrikant Hendrik Trip (1607-1666).De toegangsbrug van het oude landgoed met daarop het jaartal 1661 is er nog steeds. In 1957 werd het kloostercomplex uitgebreid met het onderhavige gedeelte dat dienst heeft gedaan als beddenhuis voor bejaarde religieuzen. Samen met de naastgelegen villa fungeerde deze gebouwen, tijdens de meidagen van 1940, als commandopost van het Nederlandse Leger. Uit deze periode zijn nog diverse bunkers zichtbaar tussen de bomen. Heden en verleden komen hier op een bijzondere manier samen. In 2003 zijn er een tweetal hoogwaardige kantoorvilla’s in een parkachtige setting toegevoegd aan het landgoed waarbij rekening is gehouden met de oorspronkelijke bebouwing.

De belangen van koper werden behartigd door De Mik Bedrijfshuisvesting.