Recente Transacties

Coolmark B.V. huurt kantoorruimte aan Zweth 24

Small_zweth_24

Coolmark BV huurt per 1 januari 2020 circa 1.903 m² kantoor-/commerciële ruimte verdeeld over de halve begane grond en 1e en 2e verdieping. alsmede 30 parkeerplaatsen gelegen op eigen terrein,  gelegen aan de Zweth 24 te Barendrecht op bedrijventerrein “Dierenstein”.

Coolmark BV is al 45 jaar een Technische Groothandel voor Koeltechniek, Koudetechniek, Airconditioning en Watersystemen gevestigd in de regio Rotterdam. Coolmark verhuisd van Zweth 6 naar Zweth 24 te Barendrecht. De bedrijfsmatige activiteiten worden gecentraliseerd in een nieuw distributiecentrum in Brabant.

Verhuurder zal in samenwerking met de huurder het kantoorgebouw grootschalig moderniseren en verduurzamen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde in deze transactie op namens de verhuurder, een particuliere belegger.

Petrobras Oil & Gas is een langjarige huurovereenkomst aangegaan voor 700 m² op de 21e verdieping van kantoorgebouw Delftse Poort in Rotterdam.

Small_1.dp

Petrobras Oil & Gas (POG) is een oliemaatschappij met operatie in Afrika, die zich voornamelijk bezighoudt met exploiteren, produceren en raffineren van aardolie. Vanuit het nieuwe hoofdkantoor aan Weena 505 zal het bedrijf alle datastromen gaan coördineren. Hierdoor waren er hoge eisen omtrent de ICT-voorzieningen. Delftse Poort voldoet aan deze eisen. Daarnaast is de hele verdieping waarop POG zijn intrek neemt gerenoveerd en voorzien van nieuwe klimaatinstallaties met klimaatplafonds.

Delftse Poort is een van de bekendste gebouwen van Rotterdam, ontworpen door Abe Bonnema. Het werd onlangs volledig gerenoveerd en is uitstekend bereikbaar door de ligging naast het Centraal Station. Het gebouw is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds beheerd door CBRE Global Investors.

De populariteit van kantoren in Rotterdam is de afgelopen jaren sterk toegenomen, bleek onlangs uit cijfers van CBRE. De Leegstand is sinds de piek in 2014 vrijwel gehalveerd. In het CBD, waar ook Delftse Poort logt, is het leegstandspercentage met 55% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau in 2016.

CBRE adviseerde de huurder, Petrobras Oil & Gas, en CBRE Global Investors werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Laan van Europa 450 te Dordrecht

Small_img_6527

Navico Logistics Europe B.V. heeft onlangs een huurovereenkomst gesloten aan de Laan van Europa 450 te Dordrecht.

Navico huurt circa 870 m² v.v.o. kantoorruimte en circa 500 m² v.v.o. bedrijfsruimte gelegen in het bedrijfsgebouw aan de Laan van Europa 450 te Dordrecht in combinatie met 34 parkeerplaatsen.

Met deze transactie is samen met huidig huurder Cegelec per 1 januari 2020 het gebouw volledig verhuurd. Navico is internationaal specialist en leider in nautische elektronica voor de recreatieve alsmede commerciële sector.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad bij deze transactie op namens verhuurder,  OPUS 10 trad op namens huurder.

DE MIK BEDRIJFSHUISVESTING VERHUURT NAMENS DHG 6.000 M2 ADR WAREHOUSE IN ROTTERDAM AAN YAMATO

Small_impressie3

DHG heeft met Yamato Transport Europe B.V. overeenstemming bereikt over de langjarige huur van een ADR warehouse van in totaal 6.188 m² op SMARTLOG Rotterdam 2.

Vanaf 1 oktober 2019 zal Yamato DC5a van SMARTLOG Rotterdam 2 in gebruik gaan nemen. Dit betreft 5.816 m² ADR warehouse voor de opslag van gevaarlijke stoffen met 372 m² kantoorruimte. Yamato is een van oorsprong Japanse logistieke dienstverlener die sinds 1980 in Europa actief is. Zij heeft als doel om bedrijven te helpen toegang te krijgen tot Europese, Japanse en Aziatische klanten. Met de opening van deze nieuwe locatie zet Yamato een strategische stap voor een verdere groei in de opslag en handling van gevaarlijke stoffen.

DHG SMARTLOG Rotterdam 2 is de tweede SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Rotterdam. De locatie is strategisch gelegen aan de Merwedeweg, direct aan de A15 in Rotterdam-Europoort. Centraal gelegen tussen de voormalige ECT Home Terminal en de Delta Terminal. DHG ontwikkelde hier een SMARTLOG complex van in totaal ruim 110.000 m². Dit betreft zowel ESFR-gesprinklerde warehouses voor koopmansgoederen als ADR-warehouses met een CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Na de verhuur aan Yamato is op SMARTLOG Rotterdam 2 nu nog slechts 12.000 m² ADR-ruimte beschikbaar.

DHG werd bij de transactie met Yamato geadviseerd door De Mik bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.

 

Emerald Kalama Chemical B.V. nieuwe huurder in gebouw The Mark.

Small_the_mark

Chemiebedrijf Emerald Kalama Checmical verhuist zijn Europese hoofdkantoor naar Rotterdam. Vastgoedinvesteerder en asset manager Cromwell Property Group heeft onlangs 858,4 ² kantoorruimte  verhuurd in gebouw The Mark, gelegen op Rotterdam Brainpark III.

Emerald Kalama Chemical B.V. is een wereld marktleider met betrekking tot de productie  en verkoop van benzoëzuur, derivaten en volgproducten  daarvan. Eindmarkten zijn o.a. voedingsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging en geneesmiddelen.

The Mark is een hoogwaardig Rotterdams kantoorgebouw van bijna 23.000 m². Door de ligging aan de A16 heeft het een goede bereikbaarheid. Bij het kantoor zijn veel parkeerplekken voor huurders en hun bezoekers. Het luxe full service gebouw beschikt  verschillende vergaderruimten, boardroom, uitgebreid restaurant en een receptie annex koffiebar en lounge. Tevens zijn er fitnessmogelijkheden.

In The Mark is momenteel nog circa 3.752,20 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar.

De Mik bedrijfshuisvesting, collegiaal met CBRE belast met de verhuur, heeft in deze transactie verhuurder Cromwell Property Group geadviseerd.